Ciao Italia - Butikken/Opskrifter:

Tilbage til butikken.
Tilbage til opskrifter.

Tiramisù

6 personer

4 past. æggeblommer
3 past. æggehvider
150 gr. flormelis
400 gr. mascarpone
200 gr. ladyfingers
6 kopper espresso
evt. 2-3 spsk. Amaretto eller Marsala i espressoen
evt. revet, mørk chokolade
kakaopulver

Bryg først 6 kopper espresso (to 3-kops Bialetti kander) og kom dem i en lavbundet skål - så har kaffen tid til at køle lidt af inden den skal bruges.

Pisk æggeblommerne med flormelis til det er blegt og luftigt. Brug en stor skål som kan rumme al mascarponecremen og de piskede hvider.

Pisk æggehviderne stive.

Fold først mascarponen og dernæst æggehviderne i de piskede æggeblommer. Det er lettere hvis mascarponen har stået i rumtemperatur nogle timer, så den får en mere "flydende" konsistens uden klumper.

Læg et tyndt lag mascarponecreme i bunden af et dybt, rektangulært fad.

Læg et lag ladyfingers som først dyppes meget hurtigt i espressoen med sukkersiden opad.

Læg et lag mascarponecreme over ladyfingers og drys evt. med lidt revet chokolade.

Fortsæt med at lægge i lag til fadet er fyldt - afslut med mascarponecreme.

Stil tiramisuen i køleskabet natten over, så den har tid til at samle sig og "modnes".

Lige inden serveringen drysses den med et lag kakaopulver.

Ciao Italia
www.ciao-italia.dk