Ciao Italia - Butikken/Opskrifter:

Tilbage til Butikken.
Tilbage til Opskrifter.

Spaghetti alla carbonara
(Kulsvierens spaghetti)

4 personer

400 gr. spaghetti
100-150 gr. bacon i tern
1 spiseske olivenolie
5 æggeblommer
2 spiseske mælk eller fløde
50-75 gr friskrevet parmesanost
salt og friskkværnet peber

Kom baconternene på en kold pande og rist dem ved lav varme. Således trækkes den fedt der skal bruges senere ud af baconen.
Pisk æggeblommerne sammen med fløden og parmesanosten og smag til med salt og friskkværnet peber.
Hæld den kogte spaghetti i et dørslag og derefter straks tilbage i gryden. Pas på med ikke at salte pastavandet for meget, da der også kommer salt fra baconen og parmesanosten.
Hæld de ristede bacontern og det afsmeltede fedt over spaghettien.
Kom derefter de piskede æggeblommer i og rør det hele godt sammen over svag varme i 1-2 minutter til æggene begynder at stivne, men stadig er cremede.
Server straks - evt. med friskkværnet peber.
Hvis æggene bliver for stive/tøre kan der tilsættes lidt pastavand.

Ciao Italia
www.ciao-italia.dk