Ciao Italia - Butikken/Opskrifter:

Tilbage til butikken.
Tilbage til opskrifter.

Parmigiana di melanzane
(Auberginelasagne)

4 personer

2 store eller 3 små auberginer
2 ds. hakkede tomater
1 løg
10-12 blade frisk basilikum
friskkværnet peber
2 dl olivenolie
2 stk. mozzarella (a 125 gram)
50-75 gr friskrevet parmesanost

Skær auberginerne i skiver på ca. 1 cm tykkelse. Læg dem i lag på et fad, drys salt på og læg køkkenrulle over hvert lag. Lad stå i to til tre timer for at trække væde ud af aubergineskiverne. Stil eventuelt fadet lidt på skrå, så væden kan løbe fra.
Til sovsen svitses det finthakkede løg i lidt olivenolie. Når det er blevet gyldent tilsættes de hakkede tomater. Når sovsen er kommet i kog tilsættes de grofthakkede basilikumblade og sovsen snurrer videre et par timer på lavt blus for at koge lidt ind. Til sidst tilsættes friskkværnet peber.
Mozzarellaostene skæres i tynde skiver.
Aubergineskiverne tørres af med køkkenrulle og steges gyldenbrune i godt 1/2 cm rygende hed olivenolie. Pas på – der er ikke langt fra gyldenbrun til sort, men det er vigtigt at olivenolien er rygende varm. Aubergineskiverne lægges til afdrypning på køkkenrulle.
Der kommes et tyndt lag sovs i bunden af et ildfast fad. Derpå lægges et tæt lag aubergineskiver, et spredt lag (ellers rækker de ikke) mozzarellaskiver og et lag sovs. Der fortsættes indtil ingredienserne er brugt op (2-3 lag). Slut af med at drysse den revne parmesanost (heraf navnet) på toppen.
Det hele sættes i en 200 grader varm ovn i 30 minutter – serveres varm (men er også god dagen efter).

Ciao Italia
www.ciao-italia.dk