Tilbage til Butikken.
Tilbage til Opskrifter.
4 personer
500 gr. spaghetti
125 gr. svinekæbe fra Amatrice
1 spiseske olivenolie
en smule tør hvidvin
400 gr. flåede San Marzano tomater
en chilipeber
100 gr. pecorino fra Amatrice
salt
Skær svinekæben i små strimler på 3 cm gange 1 cm. Kom olie, chilipeber og svinekæbe
på en pande (gerne støbejernspande) og svits det ved høj varme. Kom et lille glas hvidvin
ved og kog af. Tag svinekæben op og lad den dryppe af.
Kom de flåede tomater i panden og kog dem i nogle minutter og smag til med salt. Fisk
chilipeberen op og tilsæt svinekæben. Kog sovsen lidt ind.
Hæld den revne pecorino over den kogte pasta og vent nogle sekunder. Hæld derefter
tomatsovsen over og bland godt.
Server straks - og gerne med mere pecorino over.
Det er sådan Amatrice kommune mener det skal laves. Romerne har en lidt anderledes opskrift med deres lokale råvarer - og et hakket løg - og de kalder det Spaghetti Matriciana - og så er der os som ikke har nemt ved at skaffe råvarer fra Amatrice (eller Rom). Her i huset anvender vi bacontern (som er nemmere at skaffe) og parmesanost (fordi det er det vi har) - og det er stadigvæk et hit.
Ciao
Italia
www.ciao-italia.dk